Güneş Enerji Sistemi

Sıkça Sorulan Sorular

Güneş enerjisi, güneşten temiz, yenilenebilir enerji oluşturur ve çevreye fayda sağlar. Fosil yakıtlara alternatifler yurtiçinde ve yurtdışında karbon ayak izini azaltır ve dünyadaki sera gazlarını azaltır. Güneş enerjisinin çevre üzerinde olumlu bir etkisi olduğu bilinmektedir. Güneşten elektrik üreten tesislerin amortisman süreleri yaklaşık 4-6 yıl arasındadır. Bu durum diğer enerji üretim yöntemlerinin önüne geçme imkanı tanır. Güneş enerji santrallerinin bakımları diğer enerji tesislerine göre çok daha kolaydır. Bakım ve işletme maliyetleri düşüktür.

Endüstriyel tesis, fabrika, soğuk hava deposu gibi yapıların çatıları güneş enerjisi sistemleri kurmak için işletmeler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Tarım, hayvancılık, depolama alanları, OSB’ ler, hastane, AVM, akaryakıt istasyonları gibi geniş alanlarda çatı üzeri GES projeleri kullanılmaktadır. Elektrik enerjisinin ulaşamadığı yerleşim birimlerinde kullanılabilmektedir. Çatı tipi GES sistemleri ile evlerin elektrik ihtiyacı karşılanmaktadır. Böylelikle çevre dostu ve uygun maliyetli şekilde elektrik elde edilir. Tarımsal üretim alanlarında güneş enerji sistemlerinden faydalanmak mümkündür. Sulama, tarımsal ürünlerin kurutulması, tesis için gerekli enerjinin üretilmesi gibi yararlar sağlar. Sokak lambaları, trafik lambaları, işaret lambaları park ışıklandırma ve aydınlatmaları gibi alanlarda güneş enerjisinden yararlanılır. Elektriğin olmaması durumlarında trafikte kargaşa yaşanmaması için bu sistemler akü ile çalışmaya devam etmektedir. Hesap makinesi ve kol saati gibi ürünlerde uzun yıllardır güneş enerjiyle enerji üretiminden yararlanılmaktadır. Güneş pillerinin taşınabilir, küçük cihazları çalıştırabilecek düzeyde enerji üretmesi sayesinde ek bir enerji kaynağına ihtiyaç olmadan yıllarca çalışabilir. Gelişen teknoloji ile birlikte son zamanlarda kamusal alanlarda güneş enerjisiyle çalışan şarj etme alanları yapılmaktadır. Kurulan küçük güneş panelleri sayesinde cep telefonu, tablet gibi cihazlar USB bağlantısı ile şarj edilebilmektedir.

Güneş ışınlarından yararlanılamayan zamanlarda da enerji depolanır. Direkt olarak enerji depolanır diyemeyiz. Fotonlardan elde edilen ısı ya da elektrik, panel içerisinde bulunan sistemler sayesinde dönüştürülür ve kullanıma hazır hale getirilir. Kullanılmayan elektrik ya da ısı enerjisini depolayarak, güneş ışınlarından faydalanılamayan zamanlarda da enerji elde etmemizi sağlar.

Güneş enerji santralleri (GES), güneş ışıklarından gelen enerji parçalarını elektrik enerjisine çeviren santrallerdir.

Marjinal tarım arazisi statüsünde,Eğimli ve Düz, Güney cepheli vb. olmasına dikkat edilmelidir.

Endüstriyel tesislerde 3,5 yıldır

Hemen Bizi Arayın Detaylı Bilgilendirme Yapalım.

Sınırsız Enerji Kaynağı Olan Güneş Enerjisinden Faydalanmasını Sağlayın

Ücretsiz Keşif Yapalım